Makkarajärvi - 6km

  • Matkaa 5,9km, nousua 130m
  • Alkupiste Hervannantien ja Ruskontien risteyksessä

Hervantajärven luontopolun aloituspisteeseen pääsee Hervannantien ja Ruskontien risteyksestä. Pienen mäennyppylän päällä on myös asiallinen parkkipaikka muutamalle autolle ja kyltit poluille.

Polku on hyväkuntoista ja juostavissa yleensä vuoden ympäri (Tämä reitti tosin ylittää hiihtoladun muutaman kerran ja kiukkuisilla hiihtotrikoomiehillä ei aina ole kuonokoppaa..). Soisilla osuuksilla on toisinaan märkää, mutta sehän kuuluu asiaan.  Hervantajärven uimarannan lähellä on muutaman sadan metrin pätkä hiekkatietä, mutta 90% saa juosta ihan metsässä.

Jos perinteinen hiekkaranta ja muut uimarit eivät sovi omaan uimatyyliin, reitin varrella voi pulahtaa Hervantajärveen mukavasti rantakiveltä tai vaihtoehtoisesti idylliseen Makkarajärveen jämäkältä laiturilta.

Näkymät Viitastenperän kalliolta ovat erittäin maukkaat ja kalliolta löytyy myös nuotiopaikkoja. Samoin Makkarajärven rannoilta.

Tämän reitin sisällä risteilee monipuolinen polkuverkosto, jota tamppaamalla saa kulutettua pidemmänkin aikaa kyllästymättä samoihin maisemiin. Reitiltä pääsee myös Birgitan polulle ihan opasteita seuraamalla.

Verttiä on Endomondon mukaan 130 metriä, mikä tuntuu äkkiseltään ihan uskottavalta. Juoksemalla muutaman kerran Viitastenperän kallion yli korkeuseron saattaa huomata jopa reisissä.

Data ja teksti: Janne Järvinen