Raimo Arvolan muistolle

22.6.2023

Raimo oli intohimoinen kestävyysurheilija, joka nautti luonnossa liikkumisesta poluilla, vuorilla ja laduilla. Eniten hän nautti niistä urheiluelämyksistä, jotka hän sai jakaa yhdessä toisten ihmisten kanssa. Urheilun lisäksi Raimo oli näkijä ja tekijä, mies jolla oli visio tulevaisuudesta ja kykyä tarttua toimeen sen toteuttamiseksi.

Tampereen polkujuoksuyhteisön kehittämisessä Raimolla oli suuri merkitys. Hänen ideoistaan ja aktiivisuudesta on syntynyt Tampere Trail Running valmennusryhmä sekä Voimaa Metsästä hyväntekeväisyystapahtuma. Meistä pirkanmaalaista monet ovat juosseet ja liikkuneet poluilla Raimon aktiivisuuden ansiosta. Hänen tavoitteenaan oli tuottaa iloa muille luonnossa liikkumisen kautta ja ajatuksia uusista suunnitelmista olikin jo useita.

Raimolla oli poikkeuksellinen kyky innostaa toisia ihmisiä. Hän suhtautui omaan harjoitteluunsa päämäärätietoisesti ja kertoi innostuneesti tavoitteistaan sekä tarinoita saavutuksistaan inspiroidakseen meitä muita. Kestävyysurheilusta, harjoittelusta sekä valmentamisesta oli kertynyt hänelle valtavasti kokemusta, jota hän jakoi mielellään toimien kannustavana ja rohkaisevana esimerkkinä. Hän loi positiivisen yhteisöllisyyden tunteen ja yhdisti useita polkujuoksijoita, jotka tänäkin päivänä harrastavat, kilpailevat ja tekevät yhteistyötä toistensa kanssa. 

Raimon kokemus urheiluseuratoiminnasta oli arvokasta seuroille ja yhteisöille, joiden toiminnan kehittämiseen hän osallistui. Viimeisimpänä hän oli mukana auttamassa polkujuoksun järjestäytymistä omaksi jaostokseen Suomen Ultrajuoksuliiton alaisuuteen.  

Menetimme sinut, suuren polkuseikkailijan, liian varhain. Olemme kiitollisia kaikista yhteisistä kilometreistä, jotka saimme kanssasi juosta. Lepää rauhassa, nyt ovat askeleet keveitä. 

Lämmin osanotto perheelle ja läheisille suuressa ja odottamattomassa surussanne.


Tampere Trail Running -yhteisö

Manu Humppi, TTR-yhteisön perustaja ja Raimon ystävä

Johanna Vartiainen, TTR:n valmennusryhmän puolesta

Ville Siukkola, ryhmän valmentaja ja yhteistyökumppani

Raimo ideoi ja toteutti Tampere Trail Runningin valmennusryhmän treenimatkan Madeiralle keväällä 2023. Kuva: Ville Siukkola