Yhteislenkit

Yhteislenkit järjestetään pääsääntöisesti keskiviikkoisin klo 18. Varmista aina oikea aika ja paikka etukäteen Facebookista, jossa ilmoitamme tapahtumista!

Yhteislenkit ovat kaikille avoimia treenilenkkejä, joissa ohjaaja määrittelee reitin, vauhdin ja mahdollisen teeman. Lenkin ohjaajalla on oikeus muutoksiin. Ketään ei jätetä yksin metsään, joten lenkki tehdään hitaimman mukaan. Lenkkiä voidaan lyhentää tai helpottaa tarpeen vaatiessa. Lenkit juostaan pääsääntöisesti valaisemattomilla metsäpoluilla.

Ohjaajat ovat vapaaehtoisia lajin harrastajia ja lenkkitoimintaa pidetään yllä talkoohengessä. Otamme uusia ohjaajia joukkoomme! Lisäksi yhteistyökumppanimme ohjaavat yhteislenkkejä tarjoten samalla mahdollisuuden tutustua ja testata polkujuoksukenkiä ja muita lajin välineitä.


Ohjeita osallistujille

Harkitsetko yhteislenkille osallistumista? Mikäli olet ensi kertaa matkassa, niin lue alla olevat ohjeet. Oikealla valmistautumisella lenkistä tulee hyvä kokemus niin itsellesi kuin muillekin. Tervetuloa mukaan!

Huomioi lenkin vauhtitaso sekä pituus, ja arvioi kuntosi mieluummin ala- kuin yläkanttiin, jos sinulla ei ole kokemusta polkujuoksusta.

Yleisohje vauhdin arvioimiseen: sileän juoksuvauhti x 1.5 (6 min/km sileällä = 9 min/km polulla). Lenkin pituus, mahdollinen teema ja arvioitu kesto ilmoitetaan lenkkikutsun yhteydessä.

Jokainen osallistuu yhteislenkeille omalla vastuullaan ja huolehtii omasta tapaturmavakuutuksestaan. Järjestäjillä tai ohjaajilla ei ole voimassa toiminnan vastuuvakuutusta.


Pakolliset varusteet

Polkujuoksuun soveltuvat kengät, talvella tarvittaessa nastalliset (liukuesteetkin toiminevat ainakin hitaimmilla lenkeillä).

Kelin- ja vauhdinmukainen vaatetus, huomioiden että polulla saattaa tulla helpommin hiki kuin sileällä ja metsässä harvoin tuulee kovaa. Toisaalta vauhti voi hidastua merkittävästikin esim. loukkaantumisen vuoksi, joten on suositeltavaa pitää lisäpaitaa tai takkia mukana.

Otsalamppu iltalenkeille, akku ladattuna tai paristot vaihdettuna. Rauhalliselle porukkalenkille riittää 100-200 lumeninkin teho, mutta jos lenkkeilet säännöllisesti ja vauhdikkaammin, suositeltavaa on hankkia lamppu, jossa on vähintään 500 lumenia.

Toivottavasti tapaamme yhteislenkeillä!

Mika Kiviluoto kuuluu yhteislenkkiemme vakiovetäjäkaartiin. Kuva: Manu Humppi

Tervetuloa uudet ja vanhat polkujuoksijat!

Tampere Trail Running | Yhteislenkkijaos