Nirva-Hallila - 13km

  • Matka 12,6km, nousua 300m
  • Lähtöpisteen lähin osoite Heikinahontie 5, Tampere

Lenkki lähtee Koivistonkylän nykyisen Prisman kulmalta. Siellä autonkin on hyvä olla ja tarvittaessa voi hakea pientä evästä matkaan tuosta entisestä Eka-marketista ja jyrkästi sivuuttaen Toka-market. Lenkin pituudeksi tulee hieman alle 13 kilometriä. Polkupohja vaihtelee: on neulaspolkua, teknistä, sangen vähän aivan vetistä ja on myös pieni pätkä lähes kalliokiipeilyäkin ja sitten valitettavasti hieman jopa pikitietäkin.

Reitti nousee aluksi Sulkavuoren rinnettä ylös ja sieltä taas alas vastapuolelta. Tottakai tuossakin maastossa voi mennä mitä tahansa lenkuroita, sillä maastossa on runsaasti muitakin polkuja kuin vain tälle gps-käppyrälle kerääntyneet. Pikitietä tai lähinnä sen piennarta ja leveämpää kevyen liikenteen väylää kertyy ehkäpä kilometrin verran.

Viimevuotiseen verrattuna reitin varrelle on tullut kaksi työmaata: Sulkavuoren vedenpuhdistuslaitos on vaatinut ison aidatun alueen ja sitten Hallilan nurkilla Ratikkatyömaa haukkaa pois mm. näköalakielekkeen Hervannan valtaväylän lähettyviltä. Paskanvatkauslaitoksen työmaan aidan viereen oli tehty oikein kunnollinen polku, koska se blokkaa lemmikkieläinten viimeisen matkan uurnaholvin ja hautausmaan välillä. Ratikka-aitauksen lähettyviltä löysin pätkän polkua ja hieman kuljin oranssin aidan viertä.

Rinnetreeniä saa tehdä tuolla reitillä mielin määrin. Aluksi Sulkavuori ja Hallilan pohjois- ja eteläpuolella harjun rinteet on täynnä polkuja ylös ja taas alas. Joskus laskin korkeuskäyristä tuolle reitille tulevan noususummaa rapiat 300 metriä tällä gps-toteutuksella.

Kaikki 240 valokuvaa löytyy tuolta: https://photos.app.goo.gl/EE8g7ffoJk7M9P4m7
Kuvien pitäisi olla jotakuinkin järjestyksessä ja niitä olen laskelmien mukaan näpsinyt keskimäärin 54 metrin välein. Lopussa tosin kameran akku alkoi loppumaan ja joudun säästämään räpsimistä.

Data, teksti ja kuvat: Kari Puttonen