Tampere Trail Cup - 5 eri reittiä

Inov-8 Tampere Trail Cup on viisiosainen polkujuoksusarja, joka juostaan eri puolella Tamperetta. Sarjan kaikki viisi osakilpailua esitellään tällä sivulla.

Kauppi

Kauppi Sports Center -stage

  • Matkaa 6,1km, nousua 145m
  • Lähin osoite alkupisteeseen: Kuntokatu 5, Tampere

Kaupin osakilpailun kilpailureitti on 6,1 kilometriä pitkä ja nousumetrejä kertyy 145.


Toivio

Mikon Leipä -stage

  • Matkaa 7km, nousua 180m
  • Lähin osoite alkupisteeseen: Korpitie 13, Pirkkala

Toivion reitillä on mittaa 7,0 km ja nousumetrejä radan kuudessa pitkähkössä nousussa yhteensä 180 metriä, joka on enemmäin kuin missään muussa Trail Cupin osakilpailussa.

Reitti alkaa koulun pihasta, josta lähdetään kuntorataa pitkin länteen päin. Noin 200 metrin jälkeen käännytään oikealle ja ohitetaan pieni hakkuualue ja Keskisentie. Tämän jälkeen noustaan n 30 metrin loiva nousu. Ensimmäisen 800 m matkalle nousua kertyy n 42 metriä, joten siinä saa hyvin lämmöt päälle vauhtilenkillä tai kilpailussa; pk-lenkillä mäki kannattaa ottaa rauhallisesti kävellen. Kahden kilometrin haastavamman osuuden jälkeen saavutaan Iso-Naistenjärven laavulle, ja sen jälkeen reitti kiertää järven tasaista ja mukavaa neulaspolkua pitkin. Järven kierron jälkeen reitti jatkuu lyhyen tieosuuden jälkeen Taaborinvuorelle. Ennen huippua polku sivuuttaa ison siirtolohkareen (kuva). Taaborin vuorelta laskeudutaan alas kuntoradalle ja edelleen Huhtavuoren päälle, jossa on reitin ehkä tiukin nousu. Huhtavuoren jälkeen on hyvä juostava alamäki ennen Saukonvuoren ja Pyramiitinnotkon teräviä nousuja. Reitin loppu on selkeästi kisareittiä. Jos ei enää tässä vaiheessa kaipaa haasteita voi takaisin koululle kuntorataa pitkin. 7 kilometrin reitin noususummaksi kertyi n 190 m

Lähdön osoite: Korpitie 13, Pirkkala. Lähin pysäkki ”Korpitie”, jonne menee TKL:n linja 11.


Suolijärvi

HieroJari -stage

  • Matkaa 6,9km, nousua 93m
  • Lähin osoite alkupisteeseen: Suolijärvenkatu 7, Tampere

Suolijärven kilpailureitti on 6,9 km pitkä ja kulkee Suolijärven kauniissa ja vaihtelevissa maastoissa. Reitistä 1600 metriä edetään hyväpohjaisia ulkoilureittejä pitkin ja loput 5300 metriä vaihtelevilla poluilla. Nousua reitille kertyy kokonaisuudessaan 93 metriä, mutta reitti sisältää myös pitkiä yhtenäisiä ja varsin tasaisia polkupätkiä Suolijärven rantaviivaa seuraillen.


Lamminpää

Noname -stage

  • Matkaa 6km, nousua 132m
  • Lähin osoite alkupisteeseen: Velodromintie 45, Ylöjärvi

Lamminpään kilpailureitti on 6,0 km pitkä ja kulkee harjumaisemissa. Reitistä 1,0 km on hyväpohjaista pururataa pitkin ja loput 5,0 km vaihtelevapohjaisia polkuja. Reitillä nousua kertyy yhteensä 132 m.


Niihama

PremiumSport -stage

  • Matkaa 7km, nousua 58m
  • Lähin osoite alkupisteeseen: Pikku-Niihamantie 98, Tampere

Niihaman kilpailureitti on todella nopea. Reitillä on pituutta 7,0 km josta reilu kilometri on hyvää ulkoilureittiä tai soratietä. Nousua reitillä kertyy vain 58 metriä, josta suurin yksittäinen osuus koetaan heti alkukiihdytyksessä pururadalla.


Data, teksti ja kuvat: Anton Kuukka

Toivio Trail lisätiedot ja kuvat: Tarmo Viljamaa