Aitovuori – Lamminrahka - 25 km

  • Matkaa 25km, nousua 406m
  • Alkupisteen lähin osoite Kulonmaantie 26, Kangasala

Tälle reitille pääsee helposti todella monesta muustakin kohtaa. Ruutanan päästä Kulonmaantieltä, Lahdentien alta Kiveliöstä, tai vaikka Kangasalan Aseman suunnalta Katajajärven parkkikselta.

Data, teksti ja kuvat: Mika Laiti

Aitovuori – Lamminrahka lenkki on osittain katoavaa kansanperinnettä. Lamminrahka/Ojala kaavan myötä tämän alueen eteläpää tulee muuttumaan kovasti. Lamminrahkan sivuilla olevasta pdf:stä näkee hyvin kallion joka on tässä kuvassa ympyröity.Reitti kulkee hyvin vaihtelevilla poluilla ja osa niistä on tosiaankin metsäpolkuja, navigaattori ja ehkä myös kunnon kartta kannattaa olla mukana kun ensi kertaa on menossa. Alueen nähtävyyksiä on juuri tuo yllä mainittu näköalakallio, sekä itse Lamminrahkan suo, jonka reitti kiertää kokonaan

Keskivaiheilla, Ojalassa on pientä ’suunnistushaastetta’.
Reitti kulkee mahtavankokokoisen hiidenkiven luo. Ojalan länsipuolelta tien yli hiidenkivelle ja siitä ’oikaisten’ kiven takaa mäkeä ylös. Näin päästään Maaniityn poikki kulkevalle polulle.
Tässä kohti ehkä kompassi, tai sitten kiltisti tien kautta polun alkuun

Itse Maaniityn harjanteet ovat varsin hienoja molemmat, teknisiä ja nättejä, näiden harjanteiden välissä on myös Aitovuori Extremen eräs segmenteistä, Kivikkokuru.

Jos olet aivan ensikertalainen metsässä, niin älä lähde tälle reitille yksin.